Com son els grups :

Els nostres grups estan oberts a tothom amb un mínim de condició física i bona salut, que tingui ganes de sortir i connectar amb la natura. Passar el dia amb altres persones amb el mateix interès, gaudir de la natura, fer esport, salut, i passar un dia agradable en bona companyia. L’interès principal és gaudir de l’entorn natural i aprendre de l’entorn que ens envolta, de la mà d’ un guia de muntanya professional.

La nostra tasca és la d’organitzar i coordinar les sortides prèviament i la feina de guiatge que tot just comença i acaba, a l’inici i final de l’excursió. Uns dies abans de l’excursió, es fa arribar la fitxa tècnica de la ruta i s’informa del punt de trobada.

Nivell de les excursions:

Quan parlem d’hores, ens referim a hores totals de  caminar, parades incloses.

🟢 Nivell 1 baix: Excursió d’un màxim de 4 hores totals. Desnivell màxim de 400 m. Sortida matinal.

🟠 Nivell 2 mig: Desnivells entre 400 i 600 m. Sortida de tot el dia d’ entre 4/6 hores.

🔴 Nivell 3 alt:Desnivells entre 600 i 800 metres. Sortida de tot el dia d’ entre 4/6 hores.

⚫️ Nivell 4 exigent:Excursió que supera les 6 hores. Desnivells entre 800 i 1200 metres, però sense dificultat técnica.

 

L’equipament recomanat i mínim per a les sortides de senderisme (7 imprescindibles!):

 1. Motxilla de mínim 20L.
 2. Botes de Muntanya, no hi ha terrenys en els quals faci falta bota o bamba. Els guies recomanem sempre bota de senderisme.
 3. Bastons, ajuden a progressar i completa l’exercici, treballant el tronc superior, braços i pectorals.
 4. Les 3 capes de roba: la que vestim, una +calenta, i l’impermeable. (Sempre a la motxilla, els canvis de meteo, poden ser sobtats encara que no ens ho sembli.)
 5. Aigua:1 litre mínim, a l’estiu 2L ( la manca d’aigua pot representar un inconvenient si el dia és calorós i no trobem fonts)
 6. Ganyips per picar i pícnic per dinar.
 7. La teva  farmaciola amb aquells medicaments o estris que puguis necessitar ( el guia porta una genèrica, però no es pot subministrar cap tipus de medicament).

 Allotjament que es proposa: 

 • Fita Guies, és un servei de guiatge al medi natural. No som agència de viatges.
 • Quan organitzem  una cap de setmana o estada d’estiu que requereix allotjament, normalment i quan és possible, busquem un hotel per la zona que ens pugui oferir mitja pensió (esmorzar i sopar).
 • L’hotel ens guarda unes habitacions per al grup, amb un dia màxim per confirmar plaça. Fora d’aquest plaç, no podem garantir habitació a l’hotel que hem buscat. 
 • És el client qui  paga el seu  allotjament a l’hotel. Per això especifiquem el preu de guiatge, per una banda, i el de l’hotel per una altra. 
 • Si no et cal allotjament o prefereixes un altre tipus d’allotjament, no hi ha cap problema, t’ho pots gestionar tu mateix, i ens trobem per fer les rutes. 

El transport:

Ens agradaria que a totes les sortides fos possible arribar en transport públic, però això no sempre és possible, així que la majoria de les vegades, el transport és amb els cotxes particulars dels participants.

Sempre que hi hagin cotxes disponibles, intentem coordinar-ho i posem en contacte les persones que disposen i volen compartir cotxe, amb altres persones de la mateixa zona, per tal que us poseu d’acord en un punt de trobada, compartir despeses i reduir la petjada ecològica.

Sortir d’excursió requereix matinar i d’ un desplaçament que no sempre és fàcil, però sempre val la pena.

La teva salut ho agrairà! Ara que ja coneixes com funcionem, pots apuntar-te a la propera! 

Si encara tens algun dubte, no dubtis en contactar enviant un mail a fitaguies@gmail.com

T’esperem a la natura!

La natura al teu mail


This will close in 40 seconds